Фев
23
0

Технологія підключення інтернету GPON та її переваги

інтернетУ часи епохи інформаційних технологій важливість високошвидкісного інтернету ні для кого не є предметом суперечок. Завдяки підключенню у всесвітню мережу люди мають змогу працювати, отримувати корисну інформацію, відпочивати або вирішувати купу різних питань.

Сьогодні розглянемо одну з найперспективніших та найефективніших технологій інтернет-підключення — GPON. В статті буде інфа про те, як вона працює, як встановлюється та які переваги може запропонувати користувачам.

Що таке GPON і як це працює?

Gigabit Passive Optical Network – це спеціальна технологія/метод підключення до мережі інтернету, що використовує оптично-волоконні кабелі для передачі інформації. Вона забезпечує високошвидкісний доступ до інтернету та інших послуг, таких як телефонія та телебачення.

Сучасна технологія gpon має величезну пропускну здатність та дальню дистанцію передачі, що робить її ідеальним рішенням для надання послуг широкосмугового доступу. У мережі GPON інформація передається через оптичні волокна від провайдера до користувача. Це робиться за допомогою спеціального обладнання:

  • на стороні провайдера — Optical Line Terminal (OLT);
  • на стороні користувача — Optical Network Terminal (ONT) або Optical Network Unit (ONU).

Для підключення GPON вам потрібно буде знайти провайдерів, які реалізують дану послугу у вашому місті/регіоні (наприклад, в компанію briz.ua якщо ви знаходитесь в Одесі). Після відправки заявки та домовленості з менеджером, до вас завітає майстер для проведення оптичного кабелю на встановлення спеціального PON-терміналу, при який ми казали вище.

До речі, якщо у вас є джерело безперебійного живлення (UPS), то ви зможете під’єднатися до нього і «виходити в онлайн» навіть під час відключення світла або тимчасових проблем з енергопостачанням. Ця можливість розкриває ще один плюс GPON-технології — її енергонезалежність, оскільки інтернет без світла досить актуальна потреба в наш час.

інтернет GPON

Переваги GPON

Серед переваг технології GPON можна відзначити:

  • швидкість роботи вища ніж у традиційних методів підключення до інтернету;
  • велика дальність передачі даних;
  • передавача більших обсягів даних та можливість одночасного надання різноманітних послуг;
  • висока надійність та низька вартість експлуатації;
  • більш висока безпека передачі даних, тому що оптичне волокно важко прослухати чи зламати;
  • також варто відзначити, що GPON є екологічно чистою технологією, оскільки вона використовує менше електроенергії.

Висновок. Таким чином, технологія підключення інтернету GPON є ефективним і надійним рішенням для надання високошвидкісного доступу до інтернету (вдома та в офісі). Завдяки своїм перевагам (висока швидкість + велика дальність передачі даних + безпека) вона стає все більш популярною серед інтернет-провайдерів та користувачів по всьому світу.

рейтинг Оцените статью:
Ужасная статьяНичего интересногоТак себеНормальноХорошоКлассный постВ закладки!
(голосов - 1, средний балл: 1,00 из 7)
Загрузка...

категория Категории: Новости CMS и Интернета;
теги Теги: , .
Оставить комментарий


Блог Wordpress Inside поможет вам научиться работать в вордпресс, закрепить и расширить имеющиеся знания. Плагины и шаблоны, разные хаки и функции wp, оптимизация и безопасность системы – все это и намного больше вы сможете найти на страницах нашего проекта!

Если хотите быстро и оперативно получать последние новости и статьи, то рекомендуем подписаться на обновления блога:

Поиск:
Последние посты
Лучшие заметки
Облако тегов